Awareness through the bodyawareness through the body

Bijscholingen

ATB Ademspel

Een dag waarop vooral gespeeld wordt met de ademhaling! Je kunt kinderen op een 'luchtige' manier bewust maken van de ademhaling. Het is een ervaringsgerichte dag waarin je met behulp van soms speelse en dan weer rustige ATB oefeningen op zoek gaat naar de essentie van het ademhalen. Oefeningen waarin soms het natuurlijke verloop van de adem geobserveerd wordt. En soms wil je juist de adem op een ontspannen manier sturen.

Lees meer

ATB Yoga Nidra

Prikkels van buitenaf hebben je zo maar te pakken!
Ook als kind heb je te maken met overprikkeling van het zenuwstelsel. Hoe ga je om met al die prikkels? Hoe breng je innerlijke rust als je daar behoefte aan hebt? Yoga Nidra kan hierbij behulpzaam zijn.

Lees meer

ATB Jonge Kind

Een trainingsdag die zich richt op degene die werkzaam zijn jonge kinderen (leeftijd van vier tot en met zeven jaar). Hoe kun je ATB, door middel van levendige activiteiten, oefeningen en spelen, implementeren in je werk met jonge kinderen?
Veel oefeningen zijn ook inzetbaar bij oudere kinderen (soms zelfs bij volwassenen) en geven je de mogelijkheid om in te spelen op het instapniveau van leerlingen.

Lees meer