Awareness through the bodyawareness through the body

ATB bijscholing : Ademspel

Een dag waarop vooral gespeeld wordt met de ademhaling!
Kinderen kun je op een 'luchtige' manier bewust maken van de ademhaling.

Een ervaringsgerichte dag waarin je met behulp van speelse en rustige ATB oefeningen op zoek gaat naar de essentie van het ademhalen. Oefeningen waarin je het natuurlijke verloop van de adem observeert, maar ook oefeningen om de adem op een ontspannen manier te sturen.

 

Awareness Through the Body ademspel bijscholing ademen

 

Vertrouwd raken met het begrip 'ademen' is op jonge leeftijd (vanaf vier tot en met zes jaar) niets anders dan spelen met de adem. Door op een speelse manier gebruik te maken van je adem volgt er een besef wat in – en uitademen eigenlijk is. Alleen de woorden inademen en uitademen, zeggen jonge kinderen niets. Totdat ze aan den lijve gaan ervaren wát ademen is. Naarmate kinderen ouder worden kan er steeds meer verdieping en bewustwording over het ademen plaatsvinden. Langzaam groeien ze toe naar (meer) meesterschap. Naast de adem heeft ook ontspanning een belangrijke plek in de training.

Daarnaast sluit het aan op de bijscholing ATB Yoga Nidra . De fase waarin gewerkt wordt met de adem is voor kinderen vaak niet de makkelijkste.
Op een speelse manier werk je aan bewust en ontspannen ademen.

Doelgroep

Professionals die beroepsmatig (óf privé) met kinderen werken. 

De oefeningen zijn gericht op leeftijdsgroepen, variërend van 4 tot 18 jaar. Vaak kunnen oefeningen voor jongere kinderen óók met oudere kinderen gedaan kunnen worden. Dat geldt uiteraard niet andersom.

 

Awarenss Through the Body ademmeter ademhalen

Trainer: Karin van der Plas
Datum: 6 juni 2021 Nederland, van 10.00 tot 16.00
Prijs: € 95,-  thee en koffie en EXCLUSIEF lunch ( er wordt gezorgd voor een pan soep! )